Wat is melkkefir?
Melkkefir is een gefermenteerd zuivelproduct welke zijn oorsprong vindt in de Kaukasus. Melkkefir is van oudsher aangekondigd als een elixer voor een lang en gezond leven. Melkkefir is rijk aan nuttige bacteriën, fosfor, vitamine K, biotine en foliumzuur – voedingsstoffen die essentieel zijn voor de gezondheid en het welzijn. Melkkefirkorrels zijn wit, klonterig en geleiachtig en bestaan voornamelijk uit melkzuur producerende bacteriën, waaronder Lactobacillus brevis, streptococcus thermophillus, Lactobacillus casei, Lactobacillus helveticus, Lactobacillus delbrueckii evenals gisten die candida maris, candida inconspicua en Saccharomyces cerevisiae omvatten.
Zelf melkkefir maken?
Het is niet moeilijk om zelf melkkefir te bereiden. Zoals met vele traditionele voedingsmiddelen, ligt haar schoonheid in de eenvoud. Je hebt maar 2 ingrediënten nodig en dat zijn kefirkorrels en melk, meng de kefirkorrels in melk (verhouding 1/10) – bij voorkeur rauwe melk (onze kefirkorrels kunnen worden gebruikt met gewone UHT-melk, geitenmelk, paardenmelk en kokosmelk) – en laat de cultuur bij kamertemperatuur gedurende 24 – 48 uur staan. De gunstige bacteriestammen en goedaardige natuurlijke gisten zullen zich vermenigvuldigen, de lactose in de melk verteren en een zure, dikke kefir vol met vitaminen, probiotica, kefiran en andere voedende bestanddelen aanmaken.
Recept Melkkefir:
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 24 uur
Opbrengst: 1/2 liter melk
Ingrediënten:
- 1 volle eetlepel melk kefirkorrels ( hier kefirbloempjes kopen )
- 1/2 liter volle melk, bij voorkeur rauwe melk
Bereiding:
- Doe de melkkefirkorrels in een schone glazen pot
- Overgiet de kefirkorrels met 1/2 liter melk
- Dek de pot af met een doek of laat het deksel op een kier staan
- Laat het geheel 24 – 48 uur staan bij kamertemperatuur. Voor een dunne, lichte kefir drank laat je de cultuur maar voor 12 uur staan.
Het thuis bereiden van melkkefir is opmerkelijk eenvoudig en heel betaalbaar.
Melkkefir maken – YouTube video
Koop het kefirplantje hier – Gratis verzending
Product: U ontvangt 1 royale eetlepel levende biologische, gezonde melkkefirkorrels die in het begin minstens 1-2 kopjes kefir per dag zullen produceren en nog veel meer naarmate de kefirkorrels groeien.
U ontvangt ook:
Een gedetailleerde stap-voor-stap instructie. Alles wat je moet weten om voor je kefirplantje te zorgen en geweldige kefir te maken (samen met foto’s om je te laten zien hoe!).
Instructies worden verzonden met bericht van verzending, zodat u de tijd heeft om de benodigde benodigdheden en ingrediënten voor te bereiden!
De hoeveelheid melkkefirkorrels zal elke dag ongeveer 1-2 kopjes heerlijke kefir maken en nog veel meer naarmate de kefirkorrels groeien.
Opmerkingen: Bij aankomst kan de melkkefir een gistachtige vaste stof en/of zure geur afgeven wanneer u de zak opent, dit is normaal.
Verzending: Verzending enkel op maandag. Versnelde verzending is beschikbaar.
We verzenden nu de levende kefirkorrels in Nederland en Vlaanderen.
Ik ben op zoek naar verse melk Kefir bloempjes.
k heb wel waterkefir
kun u mij helpen aub ? dank u wel