Waar kefir kopen ?

Waar kan je best kefirkorrels kopen ?

Er zijn meerdere webshops waar men kefir kan kopen, waaronder :

  1. Kefirshop.eu

Wanneer u levende kefirkorrels koopt kunt u een onbeperkt kefir maken. Met melkkefir ferment (de gevriesdroogde kefirpoeder) kan je slechts enkele keren kefir maken. Met de levende kefirkorrels kun je zelf kefir maken voor de rest van je leven! De kefirdrank die je in de winkel koopt is gekweekt met behulp van kefirpoeder (gevriesdroogde kefir starter) die meestal 7 tot 9 stammen van probiotische gisten en bacteriën bevat. Terwijl de levende kefirkorrels, die worden gebruikt voor het maken van zelfgemaakte melkkefir meer dan 50 stammen van gezonde gisten en bacteriën bevat. Verse melkkefir bevat 7 keer meer probiotica dan de kefir dewelke in de winkel verkocht wordt!

melkkefir kopenKoop melkkefirkorrels  – Melkkefirkorrels, kefirbloempjes, kefirplantje of kefir roosjes zijn vergelijkbaar met waterkefirkorrels.
Melkkefir is een gekweekte probiotische melkdrank. Vergelijkbaar met kombucha of andere gefermenteerde voedingsmiddelen. Het verschil is dat melkkefir wordt gefermenteerd in melk (koe, geiten of schapenmelk). Melkkefir wordt vooral gedronken omwille van de vele voordelen voor de gezondheid. Melkkefir wordt beschouwd als superieur aan yoghurt. Melkkefir wordt aanbevolen om de darmflora te verbeteren. Levende melkkefirkorrels worden meestal op kleinschalige webwinkels verkocht, meestal van persoon tot persoon. Dit in tegenstelling tot de voorverpakte gedroogde kefir starters die men in de winkel vind.

waterkefir kopenKoop waterkefirkorrels – Waterkefirkorrels, Japanse waterkristallen of Kefir d’acqua is vergelijkbaar met melkkefir, maar waterkefir wordt gekweekt in een mengsel van rietsuiker, hele biologische vijgen of ander gedroogd fruit, biologische citroenen en water. Waterkefirkorrels wijken af van melkkefirkorrels in vorm, grootte en kleur.

Waar kefirkorrels kopen ?

Onze kefirkorrels zijn perfect voor het maken van je zelfgemaakte kefir, maar net zoals bij Kombucha SCOBY’s moet je ervoor zorgen dat ze van een betrouwbare bron komen. Als je levende kefirkorrels online koopt, is het erg belangrijk om ze bij een betrouwbare bron te kopen. Bij de Kefirshop.eu worden de kefirkorrels vers verpakt en direct verzonden om ervoor te zorgen dat je de krachtigste kefirkorrels krijgt. Hoewel het een paar batches kan kosten om zich voort te planten naarmate de kefirbloempjes zich aanpassen aan hun nieuwe omgeving en voeding.

Wat is het verschil tussen waterkefir en melkkefir ?

Van melkkefir wordt gezegd dat het een pittige yoghurtachtige smaak heeft. Sommige mensen geven echter de voorkeur aan waterkefir boven melkkefir, omdat het een lichtere, minder pittige smaak heeft. Hoewel melkkefir kan gemaakt worden met plantaardige melk (bijv. Sojamelk, kokosmelk, amandelmelk), kunnen mensen die lactose-intolerant zijn, in plaats daarvan beter kiezen voor waterkefir.

Hoe maak je waterkefir ?

Waterkefir is eigenlijk vrij eenvoudig te maken en bevat ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt.

Hoe maak je melkkefir ?

Het proces van het maken van melkkefir is bijna identiek aan waterkefir, alleen gebruik je melk in plaats van gesuikerd water.

Hoe bewaar ik mijn kefirkorrels ?

Om een ​​pauze te nemen van het maken van kefir, bewaart je de kefirkorrels in de koelkast gedurende maximaal een week bedekt met gesuikerd water voor waterkefirkorrels of melk voor melkkefirkorrels.

Voor meer informatie over het proces van het maken van kefir verwijs ik je graag naar onze kefir blog!

(Visited 27.591 times, 1 visits today)