Waar kefir kopen? Waar kefirplantje of yoghurtplantje bestellen?

Waar kefirkorrels kopen?

Er zijn meerdere webshops waar men kefir kan kopen, waaronder:

  1. Kefirshop.eu

Wanneer u levende kefirkorrels koopt kunt u een onbeperkt kefir maken. Met melkkefir ferment (de gevriesdroogde kefirpoeder) kan je slechts enkele keren kefir maken. Met de levende kefirkorrels kun je zelf kefir maken voor de rest van je leven! De kefirdrank die je in de winkel koopt is gekweekt met behulp van kefirpoeder (gevriesdroogde kefir starter) die meestal 7 tot 9 stammen van probiotische gisten en bacteriën bevat. Terwijl de levende kefirkorrels, die worden gebruikt voor het maken van zelfgemaakte melkkefir meer dan 50 stammen van gezonde gisten en bacteriën bevat. Verse melkkefir bevat 7 keer meer probiotica dan de kefir dewelke in de winkel verkocht wordt!

melkkefir kopenKoop melkkefirkorrels – Melkkefirkorrels, kefirbloempjes, kefirplantje of kefir roosjes zijn vergelijkbaar met waterkefirkorrels.
Melkkefir is een gekweekte probiotische melkdrank. Vergelijkbaar met kombucha of andere gefermenteerde voedingsmiddelen. Het verschil is dat melkkefir wordt gefermenteerd in melk (koe, geiten of schapenmelk). Melkkefir wordt vooral gedronken omwille van de vele voordelen voor de gezondheid. Melkkefir wordt beschouwd als superieur aan yoghurt. Melkkefir wordt aanbevolen om de darmflora te verbeteren. Levende melkkefirkorrels worden meestal op kleinschalige webwinkels verkocht, meestal van persoon tot persoon. Dit in tegenstelling tot de voorverpakte gedroogde kefir starters die men in de winkel vindt.

Koop waterkefirkorrels – Waterkefirkorrels, Japanse waterkristallen of Kefir d’acqua is vergelijkbaar met melkkefir, maar waterkefir wordt gekweekt in een mengsel van rietsuiker, hele biologische vijgen of ander gedroogd fruit, biologische citroenen en water. Waterkefirkorrels wijken af van melkkefirkorrels in vorm, grootte en kleur.

Waar kefirkorrels kopen?

Onze kefirkorrels zijn perfect voor het maken van je zelfgemaakte kefir, maar net zoals bij Kombucha SCOBY’s moet je ervoor zorgen dat ze van een betrouwbare bron komen. Als je levende kefirkorrels online koopt, is het erg belangrijk om ze bij een betrouwbare bron te kopen. Bij de Kefirshop.eu worden de kefirkorrels vers verpakt en direct verzonden om ervoor te zorgen dat je de krachtigste kefirkorrels krijgt. Hoewel het een paar batches kan kosten om zich voort te planten naarmate de kefirbloempjes zich aanpassen aan hun nieuwe omgeving en voeding.

Wat is het verschil tussen waterkefir en melkkefir?

Van melkkefir wordt gezegd dat het een pittige yoghurtachtige smaak heeft. Sommige mensen geven echter de voorkeur aan waterkefir boven melkkefir, omdat het een lichtere, minder pittige smaak heeft. Hoewel melkkefir kan gemaakt worden met plantaardige melk (bijv. Sojamelk, kokosmelk, amandelmelk), kunnen mensen die lactose-intolerant zijn, in plaats daarvan beter kiezen voor waterkefir.

Hoe maak je waterkefir?

Waterkefir is eigenlijk vrij eenvoudig te maken en bevat ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt.

Hoe maak je melkkefir?

Het proces van het maken van melkkefir is bijna identiek aan waterkefir, alleen gebruik je melk in plaats van gesuikerd water.

Hoe maak je zelf kefir? Kefir recept

Maak alles goed schoon met gewone zeep (vermijd antimicrobiële zeep). Ik heb het over de handen, glazen potten, lepels, alles! Voeg 1 eetlepel van de kefirkorrels en 4 kopjes volle melk toe aan een grote glazen pot. Bedek de pot met een laag keukenpapier of een koffiefilter. Zet vast met een rubberen band om te voorkomen dat er insecten of stof binnendringen. Zet de pot op een warme, donkere plek (18 tot 29 °C) gedurende ongeveer 24 uur. Je weet dat je kefir klaar is als hij een beetje is ingedikt en gefermenteerd ruikt. Als je kefir is gescheiden in geelachtig waterig uitziende wei, is dat prima! Het is slechts een teken dat je de volgende keer de fermentatieduur kunt verkorten of de volgende keer meer melk kunt gebruiken.

Oogsten: Plaats een brede niet-metalen kom onder een fijnmazig niet-metalen vergiet (een plastic bolzeef is hier geweldig). Giet de afgewerkte kefir in het vergiet en roer met een plastic of houten lepel om de kefir er voorzichtig doorheen te persen. De kefirkorrels blijven in de zeef.

Start nieuwe batch: Spoel de grote pot waarin je de kefirkorrels hebt gefermenteerd uit en voeg de kefirkorrels er weer aan toe. Voeg 4 kopjes verse melk toe om het proces opnieuw te beginnen!

Bewaren van verse kefir: Breng de afgewerkte kefir die zich in de brede kom heeft verzameld over in een afsluitbare pot of fles. Bewaar ongeveer 1 week in de koelkast.

Hoe bewaar ik mijn kefirkorrels?

Om een ​​pauze te nemen van het maken van kefir, bewaart je de kefirkorrels in de koelkast gedurende maximaal een week bedekt met gesuikerd water voor waterkefirkorrels of melk voor melkkefirkorrels.

KefirShop.eu Benelux – Nr.1 ​​voor levende kefirculturen

waterkefir kopen
waterkefirkorrels

Na vele jaren van kweken en experimenteren met verschillende soorten levende kefirculturen, hebben we de best mogelijke soorten geselecteerd die we je hier kunnen aanbieden. Onze kefirculturen zijn eersteklas, unieke soorten die je nergens anders vindt. Wij zijn de grootste leverancier van levende kefirkorrels, waaronder ook kombucha SCOBY’s, yoghurt starters en nog veel meer culturen. We hebben een uitstekende reputatie opgebouwd door het leveren van levende culturen van topkwaliteit met snelle levering in Nederland en België.

Thuis kefir maken was nog nooit zo eenvoudig!

  • Vers en klaar om te fermenteren.
  • Herbruikbare culturen – Herhaaldelijk gebruiken.
  • Na verloop van tijd zal je kefircultuur groeien en zich vermenigvuldigen.
  • Volledige stapsgewijze instructie en online veel gestelde vragen.
  • Onze kefir worden met liefde, zorg en aandacht gekweekt door professionals met alle veiligheidsnormen.

We zijn gepassioneerd over onze producten en zijn blij dat we u een superieur product kunnen leveren dan enig ander beschikbaar product. Lees dan zeker onze klantrecensies!

Waarom ergens winkelen? Koop rechtstreeks bij de grootste en meest gerespecteerde leverancier van levende culturen van Ierland, met de reputatie alleen levende culturen van de allerbeste kwaliteit te leveren. Wanneer u onze levende kefirkorrels koopt, krijg je een stapsgewijze handleiding bij uw aankoop, volg gewoon de instructies en u bent binnen de kortste keren aan de slag!

Koop kefir bij KefirShop.eu

Voor meer informatie over het proces van het maken van kefir verwijs ik je graag naar onze kefir blog!

(Visited 29.405 times, 1 visits today)