Waar moet u op letten bij het maken van waterkefir ?
- Gebruik altijd schone gebruiksvoorwerpen zoals hout, kunststof en glas, deze materialen zijn het beste om te gebruiken.
- Gebruik een plastieken zeef, opgelet : metalen zeven kunnen schadelijk zijn voor de kefirkorrels.
- Gebruik bronwater voor het beste resultaat. Kraantjeswater bevat chloor en kan schadelijk zijn voor de kefirkorrels. Chloor kan worden verdampt uit gewoon kraanwater, door het water te koken. Laat het water afkoelen tot kamertemperatuur alvorens het te gebruiken in uw bereiding.
- Dek de pot af met een kaasdoek of een papieren handdoek/koffiefilter om stof en insecten (voornamelijk fruitvliegjes) buiten te houden.
- In de koudere maanden kan het langer duren vooraleer uw bereiding klaar is (tot 48 uur). Vermijd fermenteren langer dan 48 uur of u loopt het risico de de korrels van de honger omkomen.
- Elke suiker kan worden gebruikt als voeding voor de kefirkorrels zolang het geen suiker vervanger is. Gebruik geen honing. Ik gebruik ook een theelepel zwarte melasse (of black strap) voor de smaak en de mineralen.
- Om de kefirkorrels gezond te houden hebben ze mineralen nodig. Dit is waarom het gebruik van bronwater goed voor hen is. Als u gebruik maakt van gefilterd water voeg dan een snufje zuiveringszout of een snufje zeezout toe aan uw kefir bereiding.
- Gebruik steeds schone glazen of potten, hygiëne is zeer belangrijk.
(Visited 1.701 times, 1 visits today)